KV projekti

Mänkijät maailmalle 2021 - kv-matka Skotlantiin

Valmistelemme matkaa Skotlantiin syksyllä 2021. Matka on tarkoitettu seikkailijoille ja sitä vanhemmille lippukuntamme jäsenille. Projektin aikana nuoret opettelevat vastuunkantoa isommassa partioprojektissa esimerkiksi järjestämällä varainhankintaa ja etsimällä matkalle sponsoreita. Myös matkan ohjelma suunnitellaan nuorten kanssa yhdessä. Matkan keskeisenä tavoitteena on tutustua kohdemaan luontoon, kulttuuriin ja partiolaisiin. Ikimuistoiset ulkomaanreissut kuuluvat lippukuntamme perinteisiin. Olemme vuosien varrella käyneet Etelä-Afrikassa, Kreikassa ja Islannissa.

Retkikunnan esittelyjä ja kuulumisia päivitetään matkablogiin ja jaetaan Instagramiin ja facebookiin. Tervetuloa seuraamaan!

Haluaisitko olla mukana tukemassa matkaamme? Etsimme reissulle sponsoreita ja olemme kiinnostuneita erilaisista yhteistyön mahdollisuuksista. Ota yhteyttä matkan johtajaan Henri Lemmettyyn: henri.m.lemmetty@gmail.com / p. 044 212 0341

Retkikunnan esittely

Ensimmäisenä esittelyvuorossa on 12-vuotias aktiivinen partiolainen Aatos Leppäaho. Hän on ollut mukana partiossa puolet elämästään ja kuuluu nyt Pihkanokka-nimiseen tarpojaryhmään. 6.luokkalainen Aatos kertoo harrastavansa partiota siksi, että partiossa pääsee metsään ja oppii uusia taitoja. "Partiotoiminta on aina mukavaa."

Tähän mennessä Aatos kertoo oppineensa partiossa solmuja, nuotion tekoa ja tulen käsittelyä. Tulevaisuudessa hän haluaisi kouluttautua ryhmänjohtajaksi, koska kokemus nuorempien partiolaisten opettamisesta on jäänyt innostavana mieleen: "Oli kiva opettaa muille eteenpäin, mitä jo ite osasi."

Lippukunnan Skotlannin matkaa on alettu valmistella viime kesänä, ja syksyn mittaan ensimmäisten tehtävien joukossa aloitettiin varainkeruuta. Osana tätä projektia suunniteltiin teekauppa Teeleidin kanssa oma tee, joka sai nimekseen Nummien kutsu. Hieno piirros paketin kyljessä on lähtöisin Aatoksen kynästä. "Alkuun mä mietin, et ois joku karhu juomassa teetä. Sit iskä sanoi, että tee karhu, joka soittaa säkkipilliä. Mä etin säkkipillinsoittajan kuvan ja karhun kuvan ja yhdistin ne sitten piirrokseksi." Reissuunlähtijät äänestivät yhdessä teen maun ja nimen ja myivät innokkaasti teetä joulun alla. Matkakassaa saatiin näin yhdessä kerrytettyä, ja onnistuneen projektin innostamana on jo kehitteillä reissun toinen nimikkotee.

Aatos odottaa ulkomaan reissun kautta pääsevänsä tutustumaan uusiin lippukuntiin ja uuteen kulttuuriin sekä vaeltamaan nummilla. Aiempaa vaelluskokemusta hänellä on lippukunnan talvivaellukselta, joka tehtiin pari vuotta sitten Isojärven kansallispuistoon. Siltä reissulta mieluisina muistoina ovat jääneet kiipeily kalliolla ja linssisopan keittäminen. Ruoanlaitto kuuluu niihin erätaitoihin, joita Aatos haluaisi oppia lisää. Eräkokkaus on hänen sanojensa mukaan "nopeeta, mutta vaikeeta".

Kolme tärkeintä asiaa, jotka Aatos aikoo pakata reissuun mukaan ovat:

  1. Puhelin ja laturi, että pystyy ottamaan yhteyttä muihin
  2. Vaihtovaatteet
  3. Hammasharja 
Ⓒ Jyväskylän Metsänkävijät ry