epartio

Etäpartio 15. - 28.2.

Kaikki lippukunnan jäsenet voivat osallistua koko jakson ajan kätköilyhaasteeseen. Geokätköily (englanniksi geocaching) on hauska ja seikkailullinen koko perheen ulkoiluharrastus. Kätköilyn ideana on vihjeiden ja koordinaattitietojen avulla etsiä toisten harrastajien piilottamia erikokoisia kätköjä.

Geokätköily onnistuu hyvin älypuhelimella, kunhan siinä on GPS-vastaanotin ja datayhteys. Jos laji on sinulle uusi, pääset alkuun täällä. Ennen aloittamista sinun täytyy rekisteröityä Geocaching.com -sivulle ja luoda oma geokätköilynimimerkkisi. Nimimerkin ja salasanan avulla pääset kirjautumaan geokätköilysovelluksiin.

Olemme listanneet joitakin Jyväskylän alueen talvisaikaan löydettävissä olevia kätköjä tänne. Kun olet etsinyt ja löytänyt kätkön, laita viestiä omalle ryhmänjohtajallesi. Aktiivisille kätköilijöille on luvissa kannustuspalkintoja.


Seikkailullinen ilta radioasemilla tiistaina 16.2. klo 18.

Ohjelma on suunnattu seikkailijoille ja siitä vanhemmille, sudenpennut ovat tervetulleita osallistumaan kotiväen kanssa ja avustuksella.


Samoajat kokoontuvat perjantaina 19.2. klo 17 suunnittelemaan omaa kesävaellusta.

Tavoitteena on samojien ja vanhempien tarpojien mahdollisimman pitkälle itse suunnittelema reissu, jota kevään mittaan yhdessä valmistellaan.


Erityisesti sudenpennuille tarkoitettu mutta kaikenikäisille avoin iltanuotio leikkien, tarinoiden ja musiikin merkeissä järjestetään torstaina 25.2. klo 18.

Ennakkotehtävä (vapaaehtoinen): Ota kuva siitä, mitä hauskaa olet nähnyt tai tehnyt talvisessa luonnossa. Lähetä kuva omalle ryhmänjohtajallesi viimeistään keskiviikkona 24.2. Kuvista kootaan yhteinen esitys.


Etäpartio 1. - 14.2.

Kaikki lippukunnan jäsenet voivat osallistua koko jakson ajan jo perinteiseen bingoon! Voit ladata ruudukon itsellesi tästä. Kisa-aikaa on sunnuntaihin 14.2. klo 23.59 asti. Parhaat bingoilijat palkitaan!


Samoajat kokoontuvat perjantaina 5.2. klo 17 suunnittelemaan omaa kesävaellusta.

Tavoitteena on samojien ja vanhempien tarpojien mahdollisimman pitkälle itse suunnittelema reissu, jota kevään mittaan yhdessä valmistellaan.


Erityisesti sudenpennuille tarkoitettu mutta kaikenikäisille avoin iltanuotio leikkien ja tarinoiden merkeissä järjestetään tiistaina 9.2. klo 18.

Ennakkotehtävä: Toivomme, että jokainen tekisi ennen iltanuotiota oman "nuotion" esimerkiksi askartelemalla, piirtämällä tai vaikka kokoamalla oransseja esineitä nuotion mallisesti pöydälle. Mielikuvitusta saa käyttää vapaasti.


Skotlannin matkaporukka viettää yhteistä iltaa skotlantilaisten partiolaisten kanssa keskiviikkona 10.2. klo 19.

Ilta liittyy lippukunnan kansainvälisyys-projektiin, jonka tavoitteena on reissu Skotlantiin ensi syksynä. Lisätietoa projektista löytyy täältä.


Seikkailijoille ja sitä vanhemmille on tarjolla erityinen seikkailullinen ilta radioasemilla torstaina 11.2. klo 18.

Lisätietoa illasta on tulossa pian!


Tarpojat ja sitä vanhemmat kokoontuvat johtajistoon lauantaina 13.2. klo 13-15.

Tiedossa kuulumisten vaihtamista, tiedotusasioita ja talvitoiminnan suunnittelua yhdessä: https://sites.google.com/view/jymejohtis/home

Johtajiston virallisen osuuden jälkeen on luvissa vielä Alias-setti!


Ananasjuhla ke 9.12. klo 18

Ananasjuhla päättää erilaisen, mutta onnistuneen partiosyksyn. Nyt on aika kokoontua yhteen, muistella syksyn hetkiä ja nauttia rennosta juhlatunnelmasta turvallisesti omissa kotikatsomoissa.

Tapahtuma toteutetaan Google Meet -sovelluksella.

Tästä linkistä pääset mukaan juhlaan: https://meet.google.com/fpj-gsba-hyo

Partion kevätkausi alkaa 18.1.


Lettu ja nuoli

Lettu ja nuoli on Jyväskylän Metsänkävijöiden jo perinteeksi muodostunut pop-up-letturavintola, joka pystytetään muutaman kerran vuodessa Mäki-Matin perhepuiston kupeeseen. Seuraavan kerran lettuja on myynnissä lauantaina 21.11. Lettuja paistamalla ja myymällä keräämme varoja lippukunnan toimintaa varten.

Täytteissä on neljä erilaista vaihtoehtoa: 1) makea lettu, täytteenä mansikkahillo ja kermavaahto; 2) makea lettu, täytteenä kausimaku eli omenahillo ja kermavaahto; 3) suolainen lettu, täytteenä kinkku ja homejuusto; 4) suolainen lettu kasvistäytteellä.

Juomavaihtoehtoja ovat kahvi, tee, kylmä tai lämmin mehu ja glögi.

Tuotteemme ovat laktoosittomia.

Hinnasto:

 • makea lettu 3€
 • suolainen lettu 3.5€
 • juoma letun kanssa 0.5€
 • juoma erikseen 1€

Ennakkotilauksen voi tehdä lähettämällä viestin numeroon 040 323 7973. Kirjoita viestiin tilauksesi, oma nimesi sekä toivomasi aika tilauksen noudolle. Tilauksia voi tehdä heti, ja niitä otetaan vastaan myös pop-up-ravintolan aikana. Lettu ja nuoli on avoinna klo 11-16 Mäki-Matin perhepuiston kupeessa. Viesteihin vastataan ja tilauksia aletaan vahvistaa perjantaina 20.11. iltapäivällä. Maksuvaihtoehdot ovat korttimaksu, MobilePay ja käteinen.

Jos haluat tukea toimintaamme, mutta et syystä tai toisesta voi asioida paikan päällä, tervetuloa virtuaaliseen letturavintolaan!


Alla koontia kevään 2020 etäpartiotoiminnastamme

Yllätyskisa: Kaupunkisuunnistus 25. - 31.5.

Tämä kisailu sopii kaikenikäisille. Tehtävänä on tutkia Mäki-Matin alueen kulmia ja etsiä vastaukset visaisiin kysymyksiin.

Kartan voit ladata tästä linkistä

Visaiset rastitehtävät löytyvät täältä

Lähetä vastaukset omalle ryhmänjohtajallesi viimeistään sunnuntaina 31.5. Tulokset julkistetaan maanantaina 1.6.

Lisätietoa saa tarvittaessa Annilta


Kevätkauden päättäjäiset ke 27.5. klo 18

Kesän korvalla kokoonnumme koko lippukunnan voimin virtuaalisesti kevätkauden päättäjäisiin. Luvassa on ainakin kevään toiminnan kokoamista yhteen, palkitsemisia ja muita mukavia muistamisia sekä lippukunnan huuto etäyhteyksien kautta.

Virtuaalitapahtumaan pääset tästä linkistä. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee mukaan!

Ainutlaatuiseen virtuaali-päättäjäis-tapahtumaan voit ehdottaa myös oman ohjelmanumerosi. Ota yhteyttä ohjelmaa kokoavaan Kukka-Hamsteriin: vahaaho.sanna@gmail.com / p. 040 740 9382


Lippukunnan kevätkokous ma 25.5. klo 17

Pääset mukaan virtuaaliseen kevätkokoukseen painamalla linkkiä, joka on tässä. Jos tulee ongelmia, ota yhteys Justukseen. Justus myös ilmoittaa, jos kokouslinkki vaihtuu.

Esityslista

 1. Kokouksen avaus
 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
 5. Esitetään tilinpäätös ja toimintakertomus sekä toiminnantarkastajan lausunto
 6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
 7. Keskustelua etäkokouksen toimivuudesta vuosikokouksessa.


Viikko 19: 4. - 13.5. Kohdataan virtuaalisesti Kämpällä ja nuotioiden äärellä

Keskiviikkona 6.5. klo 18 tavataan virtuaalisesti Kämpällä Minecraftin pelaamisen merkeissä.

Minecraft-palvelimen osoite repo.bounceme.net, ja kommunikointi Reippaiden Poikien Discord-palvelimen kautta.

Mikäli kysyttävää tai ongelmia, ottakaa rohkeasti yhteyttä.
Henri N. p. 044 277 5233


Lauantaina 12.5. klo 17 on tarjolla yhteinen erähetki koko lippukunnan voimin!

Hakeudu siis nuotion ääreen, etsi sopivan tunnelmallinen paikka ulkoa tai etsiydy muuten vaan rentoon olotilaan vaikka kotisohvalla. Keitä kuppi kahvia tai teetä ja ota rennosti muiden jymeläisten kanssa.

Oheisen videon opastamana voit harjoitella nuotion sytyttämistä. Muistathan tulenkäyttöön liittyvät turvallisuus-asiat: turvallinen puukon ja tulitikkujen käyttö (nuoremmat partiolaiset aina aikuisen valvonnassa), sammutus- ja ensiapuvälineet lähellä saatavilla sekä riittävät turvavälit.

Yhteys muihin tapahtuu Google Meetin kautta eli puhelin/tabletti/läppäri tarvitaan messiin.

Erähetken osoite: https://meet.google.com/iac-bvtw-bai

Vastaa kyselyyn etäpartiosta!

Kevään aikana on tähän mennessä järjestetty erilaisia itsenäisesti suoritettavia viikkohaasteita (mm. bingo, suunnistus ja ananaksen kuvaus, kokkisota). Lisäksi ohjelmassa on ollut ryhmien omia kokoontumisia, johtajien iltatee-hetkiä, pääsiäismunien metsästystä, ROK-tapaaminen ja virtuaalikisat.

Miten etäpartio on mielestäsi toiminut - mikä on ollut hyvää ja mitä toivoisit seuraavaksi? Vastaamalla lyhyeen kyselyyn autat toiminnan kehittämisessä. Kiitos jo etukäteen!

Viikko 18: 27.4. - 3.5. Virtuaalikisat ja unelmien vaelluskohde

Kokkisodan äänestys on päättynyt. Tutustu kisan tuloksiin täällä!

Virtuaalikisoja on jatkettu, joten voit osallistua kisoihin vielä tämän viikon ajan - sunnuntaihin 3.5. asti. Tsemppiä kisaan kaikille!

Tällä viikolla käynnistellään myös seikkailijoiden ja tarpojien kesken vaellus-projektia. Ryhmien viikkotapaamisissa etsitään unelmien vaelluskohteita.

Voit tutustua lippukuntamme aiempiin ulkomaan reissuihin täällä.

Viikko 17: 20. - 26.4. Partion superviikko!

Nyt vietetään valtakunnallista partioviikkoa. Sen kunniaksi tällä viikolla päästään kisailemaan, äänestämään JyMen parasta reseptiä sekä pelaamaan ja rakentamaan porukalla.

Virtuaaliset partiotaitokisat

Kisoja pelataan 1-3 hengen joukkueissa. Peli alkaa maanantaina 20.4. kello 16 ja päättyy sunnuntaina 3.5. kello 19. Sinulla on siis koko tämä aika käytettävissä pelin pelaamiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse tehdä kaikkia tehtäviä yhdeltä istumalta, vaan voit palata peliin myöhemmin uudestaan. Kisoja kisataan mobiililaitteilla (yksi laite per joukkue) seppo.io -alustalla. Pelissä on eroteltu tehtävät joukkueille niin, että tehtävän otsikosta näkee, kenelle se on suunnattu. Jos tehtävän otsikossa lukee (Kaikki), niin tehtävä on tarkoitettu jokaiselle ikäkaudelle. Valitkaa siis tehtävänne oman ikäkautenne mukaan. Tutustu kisan ohjeisiin tarkemmin täällä.


Kokkisodan finaaliäänestys

Kokkisodan finalistit on nyt valittu. JyMen raati valitsi kuusi reseptiä kisan äänestykseen. Lisäksi kaikki video-muodossa reseptin lähettäneet kisaavat omassa sarjassaan ja kaikki kisaan lähetetyt reseptit ovat mukana yleisön suosikki -sarjassa. Saat äänestysohjeet omalta ryhmänjohtajaltasi - aikuiset aktiivien wa-ryhmän kautta. Äänestysaikaa on ma 20.4. - pe 24.4.

Pisteitä on jaettu kokkisodassa kaiken kaikkiaan ryhmille seuraavasti (finaalipaikka toi yhden lisäpisteen ryhmälle):

Sähkörauskut Ukkoskarhu Ukkometso Näätä
3p 8p 4p 3p


\nViikko 16: 13. - 19.4. Kokkisota jatkuu! \n

Kokkisodassa tehtävänä oli etsiä omista kätköistä paras resepti - jälkiruoka, ruoka, tai mikä vaan, ja lähettää resepti ja kuvia tai video omista kokkailuista ryhmänjohtajalle.

Tällä viikolla arvovaltainen tuomaristo testaa lähetetyt reseptit, ja yleisö pääsee valitsemaan suosikkinsa.

Voit tutustua kisan reseptisatoon ja pisteisiin täällä.


Viikko 15: 6. - 12.4. Kokkisotaa

Pääsiäinen lähestyy, ja tällä viikolla kokkaillaan.

Katso JyMen youtube-kanavalla Marsun ohjevideo ja osallistu kisaan! Tehtävänä on etsiä omista kätköistä paras resepti - jälkiruoka, ruoka, tai mikä vaan. Lähetä resepti ja kuvia tai video omista kokkailuistasi ryhmänjohtajallesi.

Johtajat testaavat mielenkiintoisimpia reseptejä, ja ensi viikolla valitaan yhdessä kaikkien reseptien kuningas eli voittaja.

Ryhmäkohtaisia pisteitä on luvissa osallistumisesta (1p) sekä mielenkiintoisista resepteistä (2p).


Viikko 14: 30.3. - 5.4. Suunnistusta ja ananasta

Tällä viikolla käytiin suunnistusreissuilla tai muuten vaan ulkoilemassa, haastettiin kavereita mukaan ja vastattiin haasteisiin. Mukana menossa oli tietysti... ananas. Alla kuvasatoa ananaksen reissuista.

Suoritetut suunnistushaasteet ryhmittäin

Sähkörauskut Ukkoskarhu Ukkometso Näädät
4 2 1 3

Ananaskuvakisan satoa

Ananaksen seikkailujen kuvaamisessa jaettiin palkintosijoja neljässä sarjassa, ja kussakin sarjassa nimettiin kolme ehdokasta. Näiden joukosta valittiin kunkin sarjan voittaja.

Tulokset täällä.


Viikko 13: 23.-29.3. Bingoillaan yhdessä

Ensimmäinen etäpartio-viikko alkoi bingoilun merkeissä. Viikon varrella yksi ja toinenkin innostui osallistumaan haasteisiin, viettämään Earth Houria ja kehittämään strategiaa bingosuorien saamiseksi kasaan. Yksi täysbingokin syntyi viikon aikana!

Bingotulokset ryhmittäin

Sähkörauskut Ukkoskarhu Ukkometso Näädät
8 16 1 1
Ⓒ Jyväskylän Metsänkävijät ry