Toiminta

Partiopoikalippukunta Jyväskylän Metsänkävijät noudattaa toiminnassaan Suomen Partiolaisten määrittelemää partio-ohjelmaa. Luonnossa toimiminen ja retkeily on vahva osa lippukunnan toimintaa. Sallaajärven rannalla olevalla partiokämpällä nuoret mänkijät saavat ensikosketuksensa erätaitoihin ennen pidempiä retkiä ja leirejä.

Ryhmät kokoontuvat viikoittain seuraavasti:

 • Sudenpentulauma kokoontuu keskiviikkoisin klo 18:00-19:30 Marsun johdolla
 • Seikkailijoukkue kokoontuu tiistaisin klo 18.30-20:00 Henkan ja Nipen johdolla
 • Tarpojaryhmä kokoontuu torstaisin klo 17:00-19:00 ja viikonloppuisin luotseinaan Marsu ja Tommy
 • Samoajat kokoontuvat Ilarin johdolla viikonloppuisin

Lippukuntaamme ovat uudet aikuiset tervetulleita. Vaikka olemme poikalippukunta, johtajistoon kuuluu myös naisia.

Onko sinulla kysyttävää toiminnastamme? Haluaisitko tulla mukaan toimintaan?

-> Kysy lisää pestijohtaja Sannalta p. 040 740 9382 / vahaaho.sanna[ät]gmail.com

Muut yhteystiedot löytyvät täältä.

Haluatko liittyä Jyväskylän Metsänkävijöihin? Tässä linkki jäsenhakemukseen.

 • Mitä partio on?

  Partio on seikkailuja. Partio on elämyksiä. Partio on jotain, mikä on vaikea selittää sanoin - on koettava se itse.

  Nuoret ja lapset tapaavat viikoittain laumoissa ja vartioissa (pienryhmissä) nuorten vertaisjohtajien ja aikuisten partiojohtajien johdolla. Viikottaisessa tapaamisissa opetellaan paitsi hauskoja, myös hyödyllisiä taitoja: suunnistamaan, tekemään ruokaa luonnossa, opitaan antamaan ensiapua ja niin edelleen. Uusia asioita opitaan tekemällä - ei kirjoista lukemalla. Partiossa toimitaan yhdessä: käydään retkillä kävellen, hiihtäen, meloen tai purjehtien. Nukutaan teltassa, laavussa, rakovalkean lämmössä tai vaikka lumikammissa.

  Partiossa tutustuu uusiin ihmisiin ja saa uusia ystäviä. Vaikka toiminta luonnossa on keskeistä, on tärkeintä kuitenkin se, että kaikilla on hauskaa. Partio on 1900-luvun alussa englantilaisen lordi Robert Baden-Powellin perustama nuorisoliike, joka levisi muutaman kymmenen vuoden sisällä koko maailmaan.

  Suomessa partiotoiminta jakaantuu lippukuntiin (paikallisyhdistyksiin), piireihin (aluejärjestöihin) ja Suomen Partiolaisiin (kansallinen keskusjärjestö). Lippukunnan sisällä puolestaan toimii pienryhmiä, joita nuoret vertaisjohtajat ja aikuiset partiojohtajat ohjaavat. Koko lippukuntaa johtaa lippukunnanjohtaja.

  Lue lisää partiosta: www.partio.fi

 • Mitä se maksaa?

  Partio on edullinen harrastus. Maksamalla noin 60-80 euroa vuodessa saat osallistua lippukuntasi, piirisi ja Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n toimintaan. Samalla kuulut kansainväliseen partioliikkeeseen. Maksuun sisältyy sekä Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n että partiopiirin jäsenmaksu. Lisäksi lippukunta kerää oman jäsenmaksunsa (20€), joka yhdessä oman varainhankinnan ja vanhempainyhdistyksen tuen kanssa kattaa kaiken lippukunnan toiminnan: kokoukset, leirit, retket, ruuat jne. Lisätietoa jäsenmaksusta löydät täältä.

  Haluatko liittyä Jyväskylän Metsänkävijöihin? Tässä linkki jäsenhakemukseen.

Ⓒ Jyväskylän Metsänkävijät ry